top of page
ръка2.png

Жури НА

AGRITECHHACK 2019

ръка1.png
ivo kumanov.png

Иво Куманов

Иво Куманов завършва  магистърската си  степен по икономика на търговията в УНСС и през 2002 основава НИК Електроникс.

Комапнията е пиенор в предлагането на  решения за прецизно земеделие на българския пазар  и предоставя зaтвopeн циĸъл, включващ coфтyepeн решения, лaбopaтopнa дeйнocт и предлагането на оборудване и машини.

Още от самото начало НИК показва новаторски подход, като приема предизвикателството да популяризира нови за България технологии и продукти. Към днешна дата в портфолиото на компанията влизат едни от световните лидери в производството на GPS оборудване и напоителни системи за селскостопанския сектор.

През 2017 основава и компанията, която се специализира в предлагането на умни инвентари НИК Смарт Машийн - ексклузивен представител на продуктовите линии Kverneland на норвежката компания Kverneland Group.

Част от стратегията на НИК за развитие  на сектор земеделие в страната е и откриването на първия в България обучителен център по прецизно земеделие – NIK Academy. Той има за цел да помогне на българските земеделски производители с обучението на кадри и повишаване на ефективността на работата.

Светлин Наков

Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията "софтуерен инженер". Той има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Мечтата му е да направи България силициевата долина на Европа. Светлин Наков е основател и двигател на "Софтуерен университет" - иновативен и модерен образователен център, който създава истински професионалисти в света на програмирането. Software University е първият образователен проект на СофтУни, като днес подготвя хиляди софтуерни инженери от цялата страна, чрез своя задълбочен учебен план, стартиращ с безплатен курс по Основи на програмирането и преминаващ в основни 4 направления със специализация в най-търсените софтуерни технологии на пазара – C#, JavaScript, Java, Python.

SvetlinNakov-пнг.png

Светлана Боянова e Председател на УС на Институт за агростратегии и иновации и основател на AgroHub.BG – Цифров иновационен хъб за земеделие. Светлана Боянова е завършила право в Бургаския свободен университет. Започва кариерата си като главен експерт в дирекция "Интеграционна политика" в Министерството на земеделието и горите през януари 2000 г. с фокус Обща селскостопанска политика, биологично земеделие и правна закрила на сортовете растения в ЕС в редица европейски страни. От средата на 2003 г. е юридически съветник в Българската международна стопанска асоциация (БИБА), понастоящем КРИБ. От 2008 до 2010 г. е изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/. В периода от 2010 до 2013 г. е заместник-министър на земеделието и храните с ресори „Поземлени отношения“, и двата европейски фонда за финансиране на земеделието - „Директни плащания“ и „Програма за развитие на селските райони“. От ноември 2013 г. до момента ръководи Института за агростратегии и иновации – неправителствена организация в обществена полза, чиято цел е да следи новостите, да анализира тенденциите и да предлага решения на проблемите в областта на земеделието и селските райони. AgroHub.BG е българският Цифров иновационен хъб за земеделие. Сдружението има за цел да обедини знанията и ресурсите за агро-хранителната верига в България, за да генерира решения на проблемите и да отговори на нуждите. AgroHub.BG е инициатива, стартирана през април 2018 г. - неправителствена организация с нестопанска цел и Цифров иновационен хъб съгласно Стратегията на ЕС за цифровизиране на европейската промишленост и представлява едно гише, което ще помага на предприятията да станат по-конкурентоспособни по отношение на техния бизнес/производствен процес, продукти или услуги чрез използването на цифровите технологии. Сдружението ще подпомага и цифровата трансформация на публичния сектор.

Svetlana Boyanova_IAI_1-png-small.png

Светлана Боянова

Ари Фелдхаузен е земеделски съветник към посолството на Кралство Нидерландия. Ари има над 10-годишен опит в земеделската дипломация, като е представлявал Холандското министерство на земеделието, природата и храните в Германия, Индия, Виетнам и Тайланд. През 2018 той е назначен за земеделски съветник в Букурещ с работна територия България, Румъния и Молдова.

Основен акцент в работата му е стимулиране сътрудничество и обмяна на опит между бизнеса, правителството и научно-образователните институции в България и Нидерландия. Ключов приоритет е популяризиране на иновациите в земеделието и хранителната промишленост.

Ари Фелдхаузен

Arrie Veldhuizen_photo - png.png
Милен Влаев-пнг.png

Милен Влаев заема позицията ръководител отдел „ Агробизнес“ в Банка ДСК.

Има дългогодишен опит в банковата сфера. През последните 12 г. кариерата му е пряко свързана с финансиране на селскостопанските производители в България. В професионалното си развитие взема участие в различни проекти за подобряване достъпа до финансови ресурси на микро, малки и средни предприятия. Под негово ръководство в Банка ДСК се развива успешно брандът „ДСК Агро“, насочен към развитие на индивидуалния подход на банката към клиенти от агро сектора.

Милен Влаев притежава магистърска степен по финанси от Стопанската академия в гр. Свищов. В момента е докорант по специалност „Агробизнес“ към Икономически университет в гр. Варна.

 

Безспорен лидер в банкирането на дребно, Банка ДСК заема водеща позиция и в корпоративния сегмент. Тя се отличава като банката с най-голям брой клиенти, лидер по доверие сред потребителите на финансови услуги и най-желан работодател от студентите в страната. Като модерна компания с дългосрочна стратегия за развитие и мащабна дигитална трансформация, банката инвестира в развитието на иновативни офиси, модерни продукти и високотехнологични решения за нуждите на своите клиенти.

 

Експресбанк е сред седемте най-големи финансови институции в страната. Банката е известна с широкия спектър от предлагани продукти и услуги - както в банкирането на дребно, така и корпоративния сегмент, които се отличават с гъвкавост, високо качество и иновативност. Като част от Група ОТП, целта на Експресбанк е да предлага на своите клиенти още по-голямо разнообразие от първокласни услуги.

Милен Влаев 

ръка2.png

Свържете се с нас

ръка1.png

0 897 097 127

  • White Facebook Icon

Find us on Facebook

bottom of page